Lattian hoito-ohjeita

Huonelämpötila ja ilmankosteus

Parkettilattia on aitoa puuta, joka elää ilmankosteuden ja lämpötilan muuttuessa. Tästä johtuen on huolehdittava siitä, että olosuhteet ovat mahdollisimman tasaiset. Parkettilattia viihtyy parhaiten samassa lämpötilassa ja kosteudessa, jossa ihmisestäkin tuntuu mukavalta. Huoneilman suhteellisen kosteuden on oltava 40-60 % RH välillä ja lämpötilan +18-25 °C. Tasaisilla olosuhteilla varmistetaan se, että lattia ei rakoile eikä turpoa.

 

Hoito-ohjeet

Parkettilattioiden puhtaanapito on yksinkertaista. Arkipuhdistukseen riittää pelkkä imurointi tai kuivamoppaus. Silloin tällöin lattia voidaan pyyhkiä nihkeällä rievulla tai mopilla, älä käytä liikaa vettä siivotessasi. Huonekalujen jaloissa kannattaa käyttää pehmeitä huopatassuja, niin vältytään turhilta jäljiltä ja naarmuilta.

Öljy- tai vahakäsitelty lattia tarvitsee enemmän hoitoa  kerran, pari vuodessa lattia on huollettava hoitoöljyllä tai sopivalla hoitavalla pesunesteellä. Noudata valmistajan ohjeita. Jos lattian käyttö on raskasta, tarvitaan käsittelyitä useammin.

Pintakäsittelykerros (lakka tai öljy) suojaa lattiaa, joten parkettilattiakin sietää hiukan roiskevettä. Kuivaa kuitenkin vesi aina heti lattiasta, niin vältyt tahroilta ja turpoamiselta. Laimennettu astianpesuaine poistaa useimmat tahrat.

Yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä.

Ota yhteyttä

T:MI JH Anttila
Liukumäentie 2
00640 Helsinki